SİRKELİ KIYIR KURABİYE
Malzemeler:
- 250gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yumurta beyazı dahil tüm malzemeler karıştırılır. En son azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. İçine çörek otu da eklenip yoğurulur. Küçük rulolar yapılarak velev kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve toz şeker karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. Üzeri hafif kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder