PALAMUT EKŞİLEME

 Malzemeler:

1 büyük palamut

2 adet soğan

2 adet patates

2 adet domates 

Bol biber

3-4 fiş sarımsak

Maydanoz

Limon

Zeytinyağı

Tereyağı

Karabiber

Yarım çay bardağı sıcak su


Yapılışı:

Tavaya en alta halka halka soğan, üzerine halka patates, üzerine halka palamut, üzerine doğranmış biber ve küp küp domates konulur. Doğranmış sarımsaklar serpiştirilir. Halka halka limonlar dizilip limon suyu sıkılır. Doğranmış maydanozlar eklenir. Tereyağı etrafına konulur. Zeytinyağı ve sıcak su eklenip kapağı kapatılır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapak yarım yapılarak pişmeye bırakılır. Suyunu çekince servis edilir.







Yorumlar