PALAMUT EKŞİLEME
Malzemeler:
1 büyük palamut
2 adet soğan
2 adet patates
2 adet domates
Bol biber
3-4 fiş sarımsak
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Tereyağı
Karabiber
Yarım çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
Tavaya en alta halka halka soğan, üzerine halka patates, üzerine halka palamut, üzerine doğranmış biber ve küp küp domates konulur. Doğranmış sarımsaklar serpiştirilir. Halka halka limonlar dizilip limon suyu sıkılır. Doğranmış maydanozlar eklenir. Tereyağı etrafına konulur. Zeytinyağı ve sıcak su eklenip kapağı kapatılır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapak yarım yapılarak pişmeye bırakılır. Suyunu çekince servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder