Enginarlı Pilav

 Malzemeler:

3-4 adet enginar

Zeytinyağı

1 adet Limon

2 adet şeker

Tuz

2 adet taze soğan

1 tutam dereotu

2 su bardağı pirinç 

2 adet kuru soğan


Yapılışı:

Enginarlar limon, zeytinyağı, tuz ve şeker ile haşlanır. Suyu bir kenara ayrılıp enginarlar küp küp doğranır. Tencerede 2 adet kuru soğan kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenip tuz ile kavrulur. Enginarlar ve doğranmış yeşil soğanlar eklenip ayrılmış olan enginar suyundan 3 bardak eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince kapatılıp doğranmış dereotu serpilip havlu peçete ile kapağı kapatılıp üzerine sofra bezi örtülür. 10-15 dakika dinlendirildikten sonra karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun.





Yorumlar