Enginarlı Pilav
Malzemeler:
3-4 adet enginar
Zeytinyağı
1 adet Limon
2 adet şeker
Tuz
2 adet taze soğan
1 tutam dereotu
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Yapılışı:
Enginarlar limon, zeytinyağı, tuz ve şeker ile haşlanır. Suyu bir kenara ayrılıp enginarlar küp küp doğranır. Tencerede 2 adet kuru soğan kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenip tuz ile kavrulur. Enginarlar ve doğranmış yeşil soğanlar eklenip ayrılmış olan enginar suyundan 3 bardak eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince kapatılıp doğranmış dereotu serpilip havlu peçete ile kapağı kapatılıp üzerine sofra bezi örtülür. 10-15 dakika dinlendirildikten sonra karıştırılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder