Ana içeriğe atla
LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adetkırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
rendelenmiş 3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
1.Öncelikle pilav tenceresine sıvı yağı alalım, üzerine minik minik doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edelim.
2.Sebzelerimizi kavuralım
3.Tereyağını da ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
4.Daha sonra rendelenmiş domates ilave edelim.
5.Domates salçası, biber salçası, yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika güzelce karıştırarak pişirelim.
6.bulguru da ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
7.Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ilave ederek karıştıralım.
8.Tencerenin kapağını kapatalım ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
9.Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine bir kağıt havlu kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
10.Pilavımız nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder