Mantı

Çok severek yediğim ve canımız istedikçe kendimize yetecek kadar yapabildiğim bir yemektir mantı.Yufkanın çok ince açılmak zorunda olmaması ve açıkçası biraz yamukta olsa zaten kesilince farkedilmeyeceği için de önemli olmaması nedeniyle hiç korkmadan denemenizi tavsiye ederim.Çünkü hazır alınan mantıların içerisinde soya yada nohut gibi şeyler olduğu için yada etine güvenilmediği için kendi yaptığımız her türlü daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
içi için:
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
pişirmek için:
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Nane
  • Sumak
  • Pul biber

Yapılışı:
Unun ortası açılıp yumurta kırılır.Tuz eklenerek azar azar su ilave edilip ne çok yumuşak ne sert olacak bir hamur yoğurulur.
Hamurumuz  kenara ayrılıp dinlendirilir.
Kıymanın içine soğan rendelenir.Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
Hazırladığımız hamur 3 bezeye ayrılır ve çok ince olmayacak şekilde açılır.Küçük karelere kesilerek her birinin içine kıymalı harçtan konulur ve uçları birleştirilerek büzülür ,un serpilen tepsiye alınır.Bu şekilde bütün mantılar hazırlanır.
Derin bir tencereye su konulur ve kaynatılır.Kaynayan suya biraz tuz atılıp içine mantılar eklenip 20 dk. haşlanır.Bu arada bir tavada tereyağı ve salça eritilir.Pişen mantıya bu salçalı karışım eklenip 5 dk. Daha kısık ateşte pişirilip biraz sulu kalacak şekilde tabaklara servis edilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt,nane,karabiber ve pulbiber ilave edilerek servis edilir. afiyet olsun :)







Yorumlar