Düdüklüde ezogelin çorbası
Fissler düdüklüyü evlendiğim zamanlarda isteyip nasıl olsa düdüklü tencerem var diye almamıştım.Yıllar içinde benim için düdüklü sadece nohut,kuru fasulye yada et yapmak için bir köşeye kaldırılmış bir tencere olarak kaldı.Ve nihayet fissler almamla birlikte şimdi diğer tencereler arada bişey pişirmek için bir kenara ayrılmış oldu 🤣 bu kadar yıl içinde bir çok tanıdığımın yanında bu sevdiğim markayı anlata anlata onları bile almaya ikna edip kendimin almaması da ayrı bir komedi tabi 🙈
Malzemeler:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
Yarım adet orta boy patates
1 avuç pilavlık bulgur
2 litre su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek yıkanıp süzülür. Soğan ve patates soyulup küp küp doğranır.Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı konulup kızdırılır.İçin soğan ve patatesler atılıp kavrulur.Bulgur eklenip kavrulur.Salçalar eklenip kontrollü kavrulmaya devam edilir.En son mercimek, karabiber, zerdeçal ve tuz eklenip 2 litre su ilave edilir.Basınç ayarı 2 konumundayken altı kısılır ve 13 dak. pişirilir.Daha sonra kapatılıp kendiliğinden havasının boşalması beklenir.Kapak açılınca içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip blender ile çırpılır ve en son nane ve fesleğen eklenip karıştırılarak servis edilir.Afiyet olsun.Aynı işlem normal tencerede de mercimekler eriyene kadar belli sürede pişirilir.
Malzemeler:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
Yarım adet orta boy patates
1 avuç pilavlık bulgur
2 litre su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek yıkanıp süzülür. Soğan ve patates soyulup küp küp doğranır.Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı konulup kızdırılır.İçin soğan ve patatesler atılıp kavrulur.Bulgur eklenip kavrulur.Salçalar eklenip kontrollü kavrulmaya devam edilir.En son mercimek, karabiber, zerdeçal ve tuz eklenip 2 litre su ilave edilir.Basınç ayarı 2 konumundayken altı kısılır ve 13 dak. pişirilir.Daha sonra kapatılıp kendiliğinden havasının boşalması beklenir.Kapak açılınca içine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip blender ile çırpılır ve en son nane ve fesleğen eklenip karıştırılarak servis edilir.Afiyet olsun.Aynı işlem normal tencerede de mercimekler eriyene kadar belli sürede pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder